Сент Етиен запази миниатюрни шансове за място в Лига Европа през новия сезон. "Зелените" записаха важна победа с 2:0 като гости на Гингам, но не държат нещата в своите ръце и ще трябва да се надяват на подаръци от преките конкуренти. 

Най-титулуваният клуб във вътрешния шампионат на Франция поне може да се радва, че сложи край на серията от три мача без победа. Това стана след попаденията на Венсан Пажо в 64-та минута и Ромен Амума от дузпа в 86-та. 

Пажо откри, след като засече страхотно подаване на Жордан Верету и се разписа. Малко преди края Амума оформи резултата от дузпа и в крайна сметка Сент Етиен си тръгна с трите точки от тази среща. 

С този актив "зелените" вече имат 49 точки на сметката си, на три зад Олимпик Марсилия който е на шестата позиция. Това място обаче ще гарантира квота за Лига Европа, само ако ПСЖ победи Анже на финала за Купата на Франция. 

Гингам пък остава с 44 точки и три кръга преди края каза последно сбогом на амбициите си за място в Европа. И докато в квотите за Европа нещата полека-лека се развързват, на дъното възелът става все по-заплетен. 

Последният Бастия победи с 1:0 Рен в мача пред закрити врата, наложен заради ексцесиите в предишното домакинство на корсиканците с Лион. Енцо Кривели отбеляза попадението в 62-та минута и така спечели трите точки за тима си. 

С този актив Бастия е с 31 точки и макар все още да е последен, е само на две от спасението. Лориен и Нанси сгафиха в мачовете си и в крайна сметка интригата на дъното се запази с пълна сила. 

Резултати от мачовете във Франция в събота: 

Монако - Тулуза 3:1

Бастия - Рен 1:0

Гингам - Сент Етиен 0:2

Метц - Нанси 2:1

Монпелие - Лил 0:3

Нант - Лориен 1:0