Пари Сен Жермен вкара четири гола след почивката и разгроми гостуващия Гинган с 4:0 в мач от 32-ия кръг на Лига 1.

С петата си поредна победа шампионите събраха 71 точки е си върнаха на второто място на 3 точки зад лидера Монако. Ница е трети със 70 точки и мач повече.

Столичани доминираха в притежанието на топката и имаха териториално превъзходство, но съперникът се защитаваше солидно и рядко позволяваше опасности пред вратата на Карл Йонсон, а същото време контаатакуваше при всяка възможност.

В 37-ата минута домакините стигнаха до едно от малкото си добри положения преди почивката. Анхел Ди Мария изведе Блес Матюиди в ляво в пеналта и френският национал потърси близкия горен ъгъл, но Йонсон плонжира и изби в корнер.

Резервата Александър Менди пропусна отлична възможност за гостите малко след почивката, а в 56-ата минута домакините поведоха. Матюиди пресече пас на Кристоф Кербра в средата на терена и това позволи на Единсон Кавани да се измъкне по лявото крило. 

Уругваецът със страхотен пас намери Ди Мария, който навлезе в наказателното поле и технично копна топката над плонжа на вратаря Йонсон.

Четири минути по-късно ПСЖ предреши мача с втори гол. При атака през центъра Адриен Рабио подаде в ляво към Кавани, който навлезе в наказателното поле, финтира Кербра, след което с удар по диагонала преодоля отново Йонсон за 2:0.

Бързите попадения сякаш сломиха гостите и в 70-ата минута Кавани направи резултата класически след асистенция на Ди Мария с 29-ия си гол за сезона в Лига 1.
В добавеното време празнуващият 30-и рожден ден Матюиди засече отблизо ниско центриране на Лукас Моура от дясно и вкара четвърти гол, за да оформи крайното 4:0.
Гинган записа 11-и пореден мач без успех като гост в Лига 1 и заема десетата позиция с 41 точки.