Сент Етиен продължава да участва в битката за местата в Лига Европа от следващия сезон. "Зелените" стигнаха до важен успех над борещия се за оцеляване тим на Троа на собствения си стадион с 2:1. 

Отборът с най-много титли на Франция изоставаше с 0:1 преди почивката, но след нея наниза две безответни попадения и така се добра до ценните три точки. И с тях диша във врата на петия в класирането Ница. 

Адама Ниане даде аванс на гостите още в 8-та минута след асистенция на Бенжамен Ниве. Този резултат се запази и до почивката, а след нея домакините излязоха направо променени и това се отрази и на резултата. 

В 68-та минута словенецът Роберт Берич изравни след асистенция на Ромен Амума, а само шест по-късно отново комбинация между двамата завърши с втори гол на Берич и така обратът стана факт. 

След тази развръзка Сент Етиен е на шестата позиция с 49 точки, на една зад петия Ница, която засега е последната, която дава излаз в Европа. Троа остава в позиция за плейаут с 29 точки, на четири под спасителния бряг, където засега е Тулуза.