Ница постигна важна победа в преследването си на квота за Лига Европа, като тя дойде срещу пряк съперник за петата позиция. Тимът от Лазурния бряг надделя с 1:0 над Монпелие на стадиона си и вече еднолично е на въпросната позиция. 

Единственото попадение в този мач беше дело на Пиер Лее-Мелу след почивката. Но това беше най-малкото, с което гостите се отърваха в този мач, като пред вратата им имаше редица пропуски. 

Аласан Плеа и Марио Балотели не успяха да намерят целта, преди това да стори Лее-Мелу в 59-та минута. Тогава той получи страхотен пас от Алан Сен Максемен пред наказателното поле и с хубав удар покрай вратаря отбеляза единственото попадение в мача. 

До края на двубоя имаше още пропуски пред вратата на Монпелие, но нов гол така и не падна. Но на домакините не им и трябваше друг такъв, така че се поздравиха с победата и зарадваха феновете си. 

Тимът от Лазурния бряг събра вече 50 точки, докато съперникът им е седми с 46 и по всяка вероятност се прости с мечтите си за участие в Европа. А битката за тези позиции ще е жестока в последните четири кръга.