Най-титулуваният отбор във френския шампионат Сент Етиен изпусна нов шанс да се доближи до лидерите. "Зелените" не успяха да победят у дома Рен и завършиха наравно 2:2 в завързания мач. 

Все пак домакините могат да се радват, че взеха поне този актив, защото на два пъти изоставаха в резултата и в крайна сметка се пребориха поне за точка. Но изоставането им от лидера ПСЖ остава пет точки. 

Рен поведе в края на първата част след уникална грешка в защитата на Сент Етиен. В 41-та минута Бенжамен Буриго открадна топката пред наказателното поле от защитник на противника и с прехвърлящ удар прониза мрежата за 1:0. 

Но "зелените" успяха да отвърнат на удара точно преди почивката. В продължението на първата част след един корнер Лоик Перен върна топката от далечната греда към вратарското поле за Габриел Силва и той се разписа за 1:1. 

Малко след подновяването на играта Рен обаче отново поведе в резултата. Това се случи в 53-та минута, когато Уаби Хазри беше точен от дузпа и пак бретанците дръпнаха, сега с 2:1. 

Но пак Сент Етиен намери сили да възстанови равенството в 70-та минута, когато точен от дузпа беше Жонатан Бамба. Нарушението беше безспорно, а до края на мача домакините се втурнаха в търсене на пълния обрат. 

Но така и не успяха да стигнат до трето попадение, а в последните секунди и Габриел Силва от техния състав получи червен картон и всичко приключи. След този развой Сент Етиен има 14 точки на петата позиция, на пет зад лидера ПСЖ. Рен пък вече е с 6 пункта и излезе от зоната на изпадащите.