Старши треньорът на Сент Етиен Жан-Луи Гасе ще напусне тима, след като според информации е имал противоречия с Борда на директорите въпреки класирането за Лига Европа, обяви самият той. 65-годишният Гасе е начело на отбора от декември 2017 и изведе Сент Етиен до четвъртото място в Лига 1 през настоящия сезон.

Въпреки че осигури първото класиране за евротурнирите на тима от 2017 насам, според френския ежедневник Л‘Екип наставникът е имал разногласия с Борда на директорите относно финансите, които ще бъдат отделени за трансфери през лятото. „Дойдох тук, за да изпълня своите цели и смятам, че заедно с Гислен (Принто, помощник треньора) ние върнахме Сент Етиен обратно там, където му е мястото“, сподели той.

Гасе добави, че би искал да види дясната си ръка в клуба Принто на треньорското кормило на клуба. „Не мога да избирам, но той има голямо предимство. Той вече е бил треньор в Лига 1, има опит и познава отлично тима“, завърши Гасе. По-рано в кариерата си Гасе бе втори избор след Лоран Блан за селекционер на Франция, след като изведе Бордо до шампионската титла и четвъртфиналите в Шампионска лига.

Наставникът на Анже Стефан Мулен пък ще се превърне в най-дълго ръководилия отбор в Лига 1 треньор, след като преподписа с клуба до 2022. Новото споразумение означава, че 51-годишният специалист ще навърши 11 години начело на Анже, след като се присъедини към клуба през юни 2011.