Играчите на Сент Етиен използваха по най-добрия начин грешната стъпка на шампиона на Франция ПСЖ и го минаха в класирането. По-рано днес парижани паднаха с 2:4 при гостуването си на Бастия и това позволи на "зелените" да ги изместят от третата позиция в подреждането. 

За да стори това, най-титулуваният френски отбор победи с 2:1 като гост Реймс. Този мач беше решен в рамките на пет минути в края на първото и началото на второто полувреме, когато паднаха и попаденията за гостите. В края домакините само успяха да намалят. 

Първо Йоан Моло откри за тях в 44-та минута, а малко след подновяването на играта след почивката и Ромен Амума се разписа за Сент Етиен, което се оказа достатъчно за трите точки от този мач. 

Все пак в последната минута на редовното време и домакините имаха малък повод да се зарадват. Тогава Гетан Курте вкара почетния гол за тях и оформи резултата, но за повече просто нямаше достатъчно време. 

Благодарение на трите точки "зелените" имат вече 39 в актива си и задминаха ПСЖ, който остава с 38. Те са с равни точки с втория Лион, но "хлапетата" играят в неделя следобед с Тулуза и могат да си върнат преднината. 

Ето и всичките резултати от съботните мачове във френския елит:

Бастия - ПСЖ 4:2

Реймс - Сент Етиен 1:2

Евиан - Рен 1:1

Гингам - Ланс 2:0

Лил - Каен 1:0

Ница - Лориен 3:1