Пари Сен Жермен пропусна чудесна възможност да се изравни с направилия погрешна стъпка вчера Марсилия на върха. Столичани загубиха с 2:4 като гости на предпоследния преди 20-ия кръг Бастия, който с това се изкачи на 14-ата позиция с 21 точки. ПСЖ остава трети с 38 точки, над три зад лидера Марсилия.

Мачът започна чудесно за парижани. С милиметров пас Кабай намери Лукас и с нахлуването си в пеналта той прехвърли вратаря на Бастия Ареола за 0:1 още в 9-ата минута.

Само 11 минути по-късно нещата започнаха да изглеждат отчайващо за корсиканците. Пасторе успя да плъзне топката към Рабио и той завърши атаката с левачката за 0:2 в 20-ата.

Домакините продължиха да изглеждат смазани от пресата на шампионите и изгледите за последвалия обрат изглеждаха нищожни след половин час игра.

В 32-ата минута обаче бе отсъдена дузпа за Бастия за игра с ръка на Ван дер Вил и Будбуз я реализира за 1:2.

В самия край на полувремето островитяните обляха с нов студен дъжд ПСЖ, когато Модесто израввни за 2:2.

В 54-ата минута Кабай се контузи и бе сменен от Верати. Но това не бе всичко лошо за столичани. В 56-ата минута Бастия стигна до пълен обрат с първия гол за сезона на Палмиери, дошъл след след слез изчистена топка при корнер – 3:2.

В 71-ата минута напречната греда спаси корсиканците при удар на Тиаго Силва.

Минута преди края Бастия финализира феноменалния си обрат, стигайки до крайното 4:2 при втория гол на Палмиери.