Тимът на Сент Етиен успя да надиграе Рен с 2:1 във втория полуфинал за Купата на Франция и по този начин детронира действащия шампион на турнира. Гостите поведоха в 33-ата минута след точна изпълнена дузпа от М’Байе Нианг, но в 43-ата минута Тимоти Колоджейчак изравни. В герой за „зелените“ се превърна Риад Будебуз с гол в 94-ата минута.

Резултатът бе открит от М’Байе Нианг в 33-ата минута след точно изпълнена дузпа, която бе отсъдена срещу Рафиня от страна на Уилям Салиба.

Две минути преди края на първата част обаче домакините успяха да изравнят. Льоис Диони центрира отляво в наказателното поле, където Тимоти Колоджейчак засече хубаво топката с глава – 1:1.

През второто полувреме Сент Етиен беше по-настоятелен и заслужено стигна до успеха.

Мачът изглеждаше, че ще влезе в продължения, но в четвъртата минута на добавеното време, когато Салиба намери на границата на наказателното поле Денис Боунга, който обаче се засуети, но връхлитащия Риад Будебуз успя да стреля с левия крак и отбеляза, за да оформи крайния резултат и да хвърли трибуните в екстаз.

По този начин на финала Сент Етиен ще срещне Пари Сен Жермен, който разби Олимпик Лион с 5:1. Мачът за титлата ще се проведе на 25 април. Това пък ще бъде първи финал за "зелените" от 38 години насам.