Звездата на Франция Франк Рибери изказа недоумение как е решено той да бъде наказан да не играе в 3 мача на националния отбор заради скандалите в тима на Световното първенство в Южна Африка.

Припомняме, че още трима играчи получиха различни санкции, като най-фрапираща е тази на Никола Анелка - за 18 мача. Капитанът Патрис Евра отнесе глоба от 5 срещи, а Жереми Тулалан бе спрян от участие за 1 двубой на петлите.

„Не разбирам защо някои футболисти бяха наказани за 5 мача, а други не бяха санкционирани. Всички тези играчи участваха в това, което се случи на Мондиал 2010”, сподели Рибери.

„Разбира се, че ще играя отново за Франция”, категоричен е Франк Рибери, което наказание ще изтече за двубоя срещу Люксембург на 12 октомври в Мец.

Припомняме, че годината не бе лека за крилото на Байерн Мюнхен от гледна точка на странни наказания. Рибери трябваше да гледа финала на Шампионската лига от трибуните, след като незнайно защо бе лишен от право да играе в 3 срещи след червен картон, вместо обичайния 1 мач санкция.