Отборът на Реймс победи Рен с минималното 1:0 при гостуването в двубой от неделната програма на 9-тия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение беше отбелязано от Булайе Диа в 49-та минута. 

През първото полувреме доминацията на гостите беше пълна. С пропуски се отчетоха Муса Думбия, Диа, както и Анастасиос Донис. 

В началото на втората част все пак дойде пробивът за гостуващия тим. След чудесна комбинация по фланга Реми Оден получи възможност да центрира от левия фланг и намери на задната греда нахлуващия от втора позиция Булайе Диа, който разстреля стража Ромен Салин. 

Последваха силни минути за Рен. Между 55-та и 57-а минута домакините създадоха цели 3 шанса, сред които и греда на нападателя Рафиня. До изравняване обаче така и не се стигна. 

Към края на двубоя дойде и последния шанс за Рен. Мбайе Нианг получи отличен пас в рамките на наказателното поле, овладя добре и произведе силен шут, който обаче беше отразен с вещина от Предраг Райкович. 

По този начин Реймс се изкачи до 6-та позиция във временното калсиране с актив 14 точки. Рен пък остана на 12-та позиция с 12 пункта.