Отборът на Реймс надви с 2:1 Олимпик Марсилия в двубоя от 23-ия кръг на Лига 1. Така „червено-белите“ постигнаха втори пореден успех в шампионата, докато поражението бе второ последователно за Марсилия след загубата от Лил в предходния кръг.

Попаденията за победата на Реймс бяха дело на към Тристан Дингом и Хьон-Джун Сок. Клинтън Н‘Жие бе точен за Марсилия.

В класирането Реймс е седми с 34 точки, а Марсилия е 10-ти с 31.

Първата по-интересна ситуация дойде в 21-ата минута. Матийо Кафаро подаде към Тристан Дингом, който се обърна технично и направи 1:0.

В 29-ата минута с помощта на ВАР съдията вдигна жълт картон на Жак-Алексис Ромао.  

Системата за видео повторения изигра важна роля още веднъж в мача в 44-ата минута. Съдията се подпомогна в решението си има ли основание да отсъди дузпа в полза Реймс. След като щателно изгледа ситуацията, даде знак играта да продължи.

След почивката Диа получи много хубав пас и от границата на наказателното поле шутира по земя към долния ляв ъгъл. Стив Манданда обаче бе бдителен и отрази.

Балотели бе близо до това да открие резултата в 63-ата минута. Нападателят от границата на пеналта стреля силно, като топката летеше под напречната греда, но Едуард Менди спаси.   

Само 4 минути по-късно Кевин Строотман отигра след центриране от фаул, но Менди отново се намеси решаващо.

Въпреки силните минути за Олимпик, в 68-ата преднимата на Реймс набъбна на 2:0. Матийо Кафаро сервира топката на Хьон-Джун Сок в наказателното поле, а той с много прецизен удар разстреля Манданда за втори път в мача.

Марсилия намали изоставането си в 86-ата минута. Макси Лопес центрира добре в наказателното поле, а Клинтън Н‘Жие бе оставен непокрит и с глава засече за 1:2.

В оставащите минути до края Марсилия се хвърли да търси изравняване, но така не успя. Лукас Окампос отправи обещаващ изстрел в 89-ата минута, но Менди изби. Валер Жермен достигна до една отбита топка в шестата минута на добавеното време, но бранител блокира последвалия изстрел.

Така Реймс се поздрави с трите точки и е в очакване на двубоя си от следващия кръг – гостуване на Тулуза. За Марсилия предстои домакинство на Бордо.