Реймс се наложи с 1:0 над 3-ия във френската Лига 1 отбор на Рен и го отдалечи от Марсилия след 25-ия кръг. Рен регистрира трети пореден мач без победа, но представянето им днес нямаше нищо общо с претенциите за участие в Шампионската лига.

Начело в класирането е ПСЖ с 62 точки, пред Марсилия с 49 и Рен с 41. След тях е Лил с 40, който днес приема марсилци. Единственото попадение вкара Ел Билал Туре в 72-ата минута от дузпа.

Реймс беше по-активният отбор, особено с динамичната дясна страна преди почивката, когато Тома Фокет създаде доста напрежение. Но така или иначе нямаше истинска възможност за гол до 52-ата минута, когато Муса Думбия от близо прати топката над гредата.
Рен така и не се появи в зоната пред Предраг Райкович, а само Бенжамен Бурио създаде мъничко тръпка от пряк свободен удар (60-а минута).

В 70-ата минута атака на домакините намери неподготвен Даниел да Силва, който при шпагата си се плъзна и даде възможност на младия Ел Билал Туре да се изправи лице в лице с бретонския вратар. Да Силва обаче го задържа за фланелката и дузпата беше безспорна. Въпреки това, съдията се допита до колегите си от ВАР-стаичката, а 18-годишният малиец Ел Билал Туре сам я вкара за втория си гол в Лига 1.

В другата ранна среща Брест се наложи с 3:2 над Сент Етиен и записа първа победа от четири мача. Домакините поведоха с 3:0 още преди почивката. Вкараха Пол Ласне в 20-ата минута, Гаетан Шарбоние в 38-ата и Ирвин Кардона в 43-ата. Денис Буанга от дузпа в 54-ата и Лоис Диони в 69-ата намалиха, но Крокодилите са 16-и с 28 точки, на 2 от зоната на изпадащите след четири поредни поражения.