Воденият от Клаудио Раниери тим на Нант се вклини в челото на френската Лига 1, след като успя да надвие с минималното 1:0 гостуващия Мец.

С 16 точки „жълтите“ са трети в подреждането поне временно в непълния засега осми кръг, непосредствено зад мощния лидер ПСЖ с 22 и шампиона Монако с 19.

Така италианският спец успя да вдигне нависоко и френските "канарчета", след като вече направи английските "лисици" от Лестър шампиони.

Емилиано Сала вкара рано-рано, още в 3-ата минута, за Нант и този гол си остана единствен в мача. Метц нападаше повече през първото полувреме в опита си да изравни. Тимът от Лотарингия обаче остана с 10 души в 52-ата минута, когато бе изгонен след втори жълт картон Асу-Екото.

Резултатът 1:0 се запази и се оказа четвъртата поредна победа за Раниери и ко, все с малка разлика. Метц пък е последен в класирането.

Извън прекратения заради инцидент на стадиона мач Амиен – Лил в кръга в събота вечер се играха още три срещи.

Останал с 10 души в 85-ата минута /червен картон на Ямбере/, Дижон изпусна в последните секунди победата срещу гостуващия Страсбург – 1:1 /1:0 Хуон-78, 1:1 Терие 90/.

Гинган и Ница също направиха 1:1 /1:0 Турам 2, 1:1 Тулуза 40/.

Рен пък падна у дома от високо летящия Каен /четвърти с 15 т./ с 0:1 след автогол на Бенсебаини в 34-ата минута.