ПСЖ си върна Страсбург за шампионатната загуба наскоро с 1:2, като победи категорично с  4:2 на неговия терен в осминафинал за Купата на Лигата на Франция.

Лидерът в първенството, макар и без получилия почивка Неймар, не срещна проблеми в Елзас. Салмие откри сметката на парижани, вкарвайки си автогол в 12-ата минута за 0:1. После Ди Мария в 25-ата покачи за гостите, но Грим върна надеждите на Страсбург с попадението си в 36-ата минута.

Дани Алвеш в 62-ата и Юлиан Дракслер в 78-ата не оставиха съмнение кой ще се класира, а две минути преди края окончателното Страсбург – ПСЖ 2:4 фиксира Блаяк.

В друг осминафинал в турнира Лион инкасира тежка загуба като гост на Монпелие – 1:4, и отпадна. Мачът започна добре за Лион с гола Маолида в 10-ата минута. С двата си гола Камара в 17-ата и 22-ата минута изведе Монпелие напред в резултата – 2:1. Самбия в края на полувремето бе точен за 3:1,  а в 86-ата от дузпаБериго фиксира крайното 4:1 за Монпелие.

Амиен надви Тур с 2:1 като домакин и също се класира за последните осем в надпреварата.

Последният двубой бе между Лил и Ница и той се реши след дузпи в полза на Ница. В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1 /1:0 Араужо 7, 1:1 Балотели 58/. При наказателните удари домакините сгрешиха три пъти, а гостите само веднъж и се класираха.

Осемте четвъртфиналисти за Купата на Лигата са: Монако, Рен, ПСЖ, Амиен, Ница, Монпелие, Анже и Тулуза.