Хегемонът във Франция Пари Сен Жермен записа втора поредна разгромна победа над претендента за славата му Монако във вътрешните турнири. След като биха "монегаските" на финала за Купата на Лигата, сега ги съсипаха и на полуфинала за Купата на Франция. 

Момчетата на Унай Емери бяха повече от безкомпромисни на своя "Парк де Пренс" и съсипаха лидера в класирането на Лига 1 с 5:0. И изпуснаха още доста положения, с които можеха да направят резултата по-убедителен. 

От самото начало Единсон Кавани тръгна да търси попадението, но направи два пропуска. А началото на голеадата в Париж беше поставено в 26-та минута. Тогава след един далечен изстрел вратарят Морган де Санктис се намеси нелепо и плесна топката на крака на Кавани, който я отклони към Юлиян Дракслер и той на празна врата се разписа за 1:0. 

Само пет минути след това преднината на ПСЖ вече беше доста по-комфортна. Това се случи след невероятно изпълнение в атака на двете звезди на тима Анхел ди Мария и Единсон Кавани. Те направиха двойно подаване, при което аржентинецът пусна успоредно на голлинията, а уругваецът с пета в далечния ъгъл направи 2:0. 

До почивката парижани можеха да стигнат и до класиката, но Блез Матюиди тресна гредата. И в крайна сметка почивката дойде при два чисти гола аванс за домакините, а след нея те съсипаха съперника си. 

В рамките само на една минута погромът започна да се оформя за Монако. В 51-та минута Сафван МБае си отбеляза автогол, след като почти от голлинията наниза топката в мрежата си за 0:3. 

Още в следващата атака резултатът вече беше 4:0. Тогава Анхел ди Мария се откъсна зад защитата и пусна успоредно на голлинията, където непокрит и сам беше Блез Матюиди, който на празна врата вкара за четвърти път. 

До края ПСЖ се забавляваше, но търсеше и още голове, за да унизи докрай съперника си. И в продължението Маркиньос се разписа за 5:0 от близка дистанция, за да подпечата мястото на тима си на финала за Купата на Франция. На 27 май на "Стад дьо Франс" парижани ще срещнат аутсайдера Анже.