Макар и никой да не ги слагаше в сметките в началото на турнира, играчите на Анже направиха огромно постижение. Те стигнаха до финала за Купата на Франция, след като елиминираха Гингам след победа с 2:0 на своя стадион. 

Така те се добраха до това ниво на надпреварата за първи път след точно 60 години! През 1957 г. обаче "зебрите" падат в директния спор за трофея от Тулуза след голово шоу с 3:6 и сега ще имат шанс да пренапишат историята си. 

Големият герой за победителите беше Тома Мангани. Той реализира изключително важното първо попадение в 38-та минута, когато получи топката пред наказателното поле, финтира защитник и с хубав удар прониза мрежата, като така си направи подранил подарък за 30-ия рожден ден, който е тази събота. 

Усилията на гостите от Гингам да обърнат развоя и да стигнат поне до продължения с гол след почивката обаче се оказаха безплодни. Най-голямата възможност за изравняване за тях беше в 89-та минута, когато получиха дузпа, но Жереми Бриан престъпно я пропиля и така всички на стадиона на Анже ликуваха. 

Радостта им се засили в 92-та минута, когато защитникът Матео Павлович се разписа, но само за да успокои страстите в отбора си и просто да оформи крайния резултат, подпечатвайки победата на полуфинала. 

Кой ще бъде съперникът на скромния тим от Лига 1 на финала на "Стад дьо Франс" на 27 май ще стане ясно в сряда вечер. Тогава се срещат фаворитите в надпреварата Пари Сен Жермен и Монако на "Парк де Пренс" в другия полуфинал.