Президентът на Лион Жан-Мишел Ола призна, че Рома е бил по-добрият отбор на терена и напълно си е заслужил победата с 2:0 като гост на французите в реванш от осминафиналите на Шампионската лига.

Поражението изхвърли Лион от турнира и те не успяха да стигнат до четвъртфиналите както искаха за четвърта поредна година.

„Рома бяха много единни на терена и се отбраняваха добре,” заяви Ола. „Те изиграха перфектен мач, а ние трябваше да бъдем по-ефективни.”

„Не съжаляваме, по-добрият победи, след 0:0 в първия мач бяхме длъжни да атакуваме. Първият гол, който допуснахме, според мен се оказа решителен.”

„Интер са първи в италианското първенство с 16 точки преднина, но те бяха елиминирани от Валенсия, които не са първи в Испания. По същия начин Барселона, които са страхотен отбор, паднаха от Ливърпул, въпреки че те не са в най-добра позиция в Премиършип. Трябва да сме скромни и да признаем, че Рома бе по-добрият.”

Ола е убеден, че Лион все още има за какво да се бори и сезонът далеч не е приключил.

„Ще се подготвим добре за спечелването на 6-то поредна титла на Франция. Чака ни и великолепен мач за Купата на Лигата (финал срещу Бордо на 31 март). Ако можем да спечелим два трофея тази година, това ще е прогрес за нас, в сравнение с миналата.”