Неизвестни бандити са ограбили и нападнали миналата нощ легендарния президент на Олимпик Марсилия Бернар Тапи, информира френската телевизия BFM. Четирима престъпници са проникнали в дома на Тапи и съпругата му, докато те спели през нощта. Жилището е в департамента Сен-е-Марн, югоизточно от Париж.

Богаташът и съпругата му Доминик са били завързани и са им били нанесени удари. След като извършили обира, крадците избягали. Травмите на съпрузите не са тежки, установили лекари в болница. Бернар Тапи е болен от рак на стомаха и състоянието му непрекъснато се влошава.

78-годишният Тапи е президент на Олимпик Марсилия в периода 1986-94 г. През този период клубът спечели четири шампионски титли и по веднъж триумфира в Шампионската лига и с купата на Франция. Бернар Тапи е бивш евродепутат. През 1992 г. става министър в правителството на премиера социалист Пиер Береговоа. През 1994 г. беше осъден на две години затвор заради уреждане на мачове. Заради скандала беше отнета шампионската титла на Олимпик Марсилия.