Сент Етиен измъкна инфарктна победа в последния мач от 9-ия кръг на френския шампионат срещу Лион. Най-титулуваният тим на местната сцена надделя с 1:0 на своя "Стад Жофроа Гишар", като трите точки станаха факт в последната минута. 

Тогава Роберт Берич се разписа след асистенция на Рияд Будебуз и хвърли в екстаз публиката на домакините. Преди това гол на "хлапетата" беше отменен след намеса на системата ВАР, а като цяло те пропиляха по-чистите положения и могат да съжаляват за тази развръзка. 

Първата част на битката не предложи много чисти положения, като Денис Буанга, Рияд Будебуз и Тимоти Колоджейчак изпуснаха хубавите шансовете за "зелените" преди почивката, докато Мемфис Депай и Фернандо Марсал пропиляха шансовете за гостите. 

Малко по-активна беше играта през второто полувреме. В 61-та минута Лион стигна до попадението, но реферът Клеман Тюрпен не го зачете след преглед на ситуацията с ВАР. Така статуквото се запази непокътнато. 

"Хлапетата" продължиха да бъдат по-активни и да търсят повече гола, но пропиляха нова страхотна възможност малко преди края. Муса Дембеле засече с глава едно страхотно центриране, но вратарят се намеси великолепно и спаси. 

Усем Ауар от гостите пропусна последната възможност за тях в 87-та минута, като прати топката на сантиметри от лявата греда. Така гостите могат да винят само себе си за тези пропуски и бяха наказани за тях в последната минута. 

Тогава Рияд Будебуз центрира страхотно за Роберт Берич и той с глава не пропусна да огорчи противниковия страж. Така Сент Етиен си тръгна щастлив с трите точки, а гилотината над наставника на Лион Силвиньо надвисна с огромна сила. 

Иначе с тези три точки "зелените" събраха вече 11 в актива си и са 13-и, изпреварвайки именно днешния си съперник. Лион остава 14-и с 9 точки, като е с еднакъв актив с 18-ия Тулуза, който вече е в зоната на баражите за оцеляване. Последният Метц е само с точка по-малко.