Отборът на Лион победи с 2:0 РБ Лайпциг като гост в мач от груповата фаза на Шампионска Лига. Головете за "хлапетата" бяха дело на Мемфис Депай в 11-ата минута и Мартин Терие в 65-ата минута.

Още в началото на срещата Тимо Вернер пропиля страхотна възможност за повеждане в резултата, след като засече центриране в наказателното поле и намери пространство, но ударът му бе неточен. 

Минути по-късно Мемфис Депай се възползва от катастрофална грешка на съперника и изведе Лион напред в резултата. 

В 23-ата минута отново Вернер извърши добър пробив с топка в крака, но ударът му се размина с напречната греда.  Десет минути по-късно футболистът на РБ Лайпциг се озова на стрелкова позиция, но опитът му бе отразен от Антони Лопес. 

Секунди по-късно Юсуф Поулсен пробва удар с глава, но бе блокиран. 

В края на първата част Мемфис Депай реализира второ попадение, което обаче бе отменено поради засада. 

В 51-ата минута Марсел Халстенберг пропиля огромна възможност за изравняване на резултата след като извърши брилянтно солово действие, но Антони Лопес отново бе на правилното място в правилното време и направи невероятно спасяване.

В 65-ата минута Мартин Терие извърши самостоятелен пробив, след който остана очи в очи с вратаря и го преодоля, за да удвои аванса на "хлапетата". 

Малко по-късно Тимо Вернер преодоля съперник и се впусна към наказателното поле, откъдето отправи удар, но топката премина на косъм от лявата греда. 

В добавеното време Жан Лукаш можеше да направи победата на Лион класическа, но мощният му удар премина встрани от дясната греда. 

Така резултатът в срещата остана 2:0 за Лион, а класирането в група G  изглежда така:
1. Зенит - 4 т.
2. Лион - 4 т.
3. Лайпциг - 3 т.
4. Бенфика - 0 т.