Монако назначи бившия старши треньор на Байерн Мюнхен и Хърватия Нико Ковач за техен нов мениджър за срок от три години, съобщиха от клуба от Лига 1.

Той ще замени на поста уволнения Роберт Морено, който пък от своя страна наследи Леонардо Жардим през декември. „Монегаските“ завършиха кампанията във висшия ешелон на Франция на девето място, на 28 точки от Пари Сен Жермен, който беше коронясан за шампион след преждевременното прекратяване на сезона заради пандемията от коронавирус.

„Монако с удоволствие обявява пристигането на Нико Ковач за нов старши треньор. Хърватинът подписа тригодишен контракт с опцията за допълнителна година“, се казва в клубно изявление. Ковач се присъедини към Байерн през 2018 след престой в Айнтрахт Франкфурт, където спечели Купата на Германия. Той триумфира с Купата на страната, Бундеслигата и Суперкупата с Байерн, преди да напусне баварския гранд през ноември.

„Нико е познат с работата си както за националния отбор, така и в клубна обстановка, в развиването на млади таланти, ръководенето на опитни играчи и способността да постига добри резултати. Убеден съм, че неговият опит и личност ще ни помогнат да постигнем целите си“, заяви вицепрезидентът на Монако Олег Петров.