Ръководството на Ница отрече информациите, че Люсиен Фавр ще напусне треньорския пост в клуба, за да поеме Борусия Дортмунд.

От френския клуб излязоха с официална позиция относно спекулациите за бъдещето на швейцарския специалист.

„Логично е треньор от калибъра на Фавр да бъде свързван с треньорския пост в Ница, още повече след такъв сезон в Лига 1. Без никакво съмнение Борусия Дортмунд е един от най-големите в Европа и е нормално Фавр да се интересува от евентуална тяхна оферта“, се казва в изявлението на Ница.

Шампион в Холандия фаворит за треньор на Борусия

„Ница не възнамерява да влиза в никакви преговори за евентуалното напускане на Фавр. Той има договор с клуба до 2019 година и ние искаме да го задържим начело на отбора. Тимът трябва да започне подготовка за новия сезон на 19 юни и в никакъв случай нямаме намерение да правим промени“, добавят от френския клуб.

В Германия твърдят: Борусия Дортмунд се разбра с Фавр

Как покълна токсичният развод между Тухел и Борусия…

„Решението ни е окончателно. Директорите на Борусия са информирани относно нашата позиция, която е известна и на Люсиен Фавр, който перфектно я разбра и прие. Главата вече е затворена. Фавр ще продължи своята мисия начело на Ница и през сезон 2017/18“, завършва позицията на френския отбор.