Отборът на Нант спечели Купата на Франция за сезон 2021/2022! Във финала „канарчетата“ надделяха с минималното 1:0 Ница и спечелиха първи трофей от 22 години насам. В герой за тима на Антоан Комбуаре се превърна халфът Людовик Блас, който отбеляза единствения гол от дузпа в 47-ата минута.

Двубоят се игра на „Стад дьо Франс“ в столицата Париж. По пътя си към финала Нант елиминира Сошо, Витр, Брест, Бастия и Монако. Ница пък се справи последователно с Ван, Пари Сен Жермен, Марсилия и Версай.

Много от феновете на Нант издигнаха фланелки с името на Емилиано Сала. Аржентинският нападател беше любимец на привържениците на „канарчетата“, но загина трагично преди две години след самолетна катастрофа. В 9-ата минута на финала той беше почетен от запалянковците на Нант със скандиране на името му.

В началото на втората част Нант получи дузпа за игра с ръка на Хишам Бидауи, а Блас не сбърка от бялата точка, като не остави шансове на Марчин Булка.

В 58-ата минута „канарчетата“ можеха да отбележат и второ попадение, но Джордан Лотомба блокира удара на Моузес Симон.

До края Ница така и не съумя да застраши вратата на Албан Лафон и трябваше да сепримири с второто място.

Нант ликува с Купата на Франция за 4-ти път в историята си. Отборът за последно бе вдигал отличието през 2000 година. „Канарчетата“ имат още осем титли и две Суперкупи на Франция.