ПСЖ продължава победния си ход във френското първенство. Момчетата на Лоран Блан се справиха със съпротивата на Реймс, побеждавайки с 4:1 в двубой от 27-ия кръг и записаха 23-а победа в шампионата. 

Два гола и две асистенции записа Златан Ибрахимович, другите попадения реализираха Ван дер Вил и Кавани, а за гостите точен беше Онианг.

Лидерите в първенството откриха резултата в 12-ата минута на срещата, след като звездата на тима Златан Ибрахимович изведе в отлична голова позиция Ван дер Вил и той откри резултата.

Гостите успяха временно да се върнат в двубоя с попадение на Онианг, който се възползва от грешка на Трап и изравни резултата.

ПСЖ нанесе своя удар в края на първата част, след като в рамките на 2 минути Ибрахимович и Кавани материализираха превъзходството на домакините.

През втората част Ибра успя да отбележи и втория си гол в мача, но той беше от засада, която не беше забелязана от страничния рефер.

Така ПСЖ е лидер в подреждането с актив от 73 точки и преднина от 27 точки пред втория Монако. Реймс е на 17-ото място с 29 точки и на две точки от зоната с изпадащите тимове.

Преди двубоя запалянковците на ПСЖ изпратиха подобаващо бившият нападател на тима Есекиел Лавеци, който подписа договор с тим от Китай.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS