Най-новото попълнение на Монако Пиетро Пелегри разкри своите причини за трансфера от Дженоа, който стана факт в последните дни от летния трансферен прозорец.

Френският шампион привлече все още 16-годишния италиански нападател, като плати 18 милиона паунда за подписа му. Това превърна тарана в най-скъпия футболист сред връстниците си.

Монако надви Юве за един от най-ярките таланти в Италия

В последните сезони треньорът на „монегаските” Леонардо Жардим демонстрира изключителен успех при работата с много млади футболисти, като най-ярките примери в това отношение бяха Антони Марсиал и Килиан Мбапе.

„Избрах този проект, защото тук вярват много на младите хора и им дават шанс да покажат качествата си”, коментира Пелегри в интервю за „Кориере дело спорт”. „През миналия сезон гледах Лига 1 и Монако. Отборът спечели първенството и направи отличен сезон в Европа, а това е другата причина да пристигна тук.”

„Освен това тук ще бъда възможно най-близо до семейството ми. Монако всъщност не е толкова далеч от Генуа, а в същото време е отбор от най-високо ниво. Дойдох тук, за да демонстрирам какво умея, да спечеля мястото си и да прогресирам с всеки изминал ден”, зарече се Пелегри.

Ювентус беше другият голям кандидат за подписа на изравнения най-млад дебютант в историята на Серия А. Там обаче със сигурност на Пелегри щеше да е много по-трудно да пробие и да се наложи в Торино, където през последните 6-7 години не се славят с тенденция да налагат младоци.