Шампионът на Лига 1 Монако успя да отмъкне талантливия нападател Пиетро Пелегри под носа на Ювентус. От Дженоа потвърдиха публично, че се уточняват последни детайли по сделката.

В ранните съботни часове 16-годишният Пелегри трябва да премине медицински тестове при „монегаските”, а след това да финализира трансфера си. „Останали са само дребните детайли по продажбата на Пелегри в Монако”, заяви спортният директор на „грифоните” Джорджо Перинети.

Предполага се, че сделката е на стойност 23 милиона евро плюс бонуси, като Дженоа ще получи 10 процента при евентуална продажба, при положение, че тя е за над 40 милиона евро.

Пелегри, който ще навърши 17 години през март, ще подпише договор за 5 сезона с Монако, а стартовата му заплата ще бъде 1 милион евро годишно. През настоящия сезон италианецът има едва 8 мача в Серия А, но пък в тях вкара 3 гола.

През миналия сезон нападателят направи своя дебют в калчото на възраст от 15 години и 280 дни, с което изравни рекорда за най-млад дебютант.

Ювентус също водеше преговори за таланта, но предложените от тях условия отстъпваха значително от тези на Монако. Шампионът на Италия предложи 10 милиона евро плюс бонуси. От гледна точка на играча тимът от Княжеството също е по-добрата опция. Оттам той е получил гаранции, че започва право от първия отбор и ще получава сравнително редовно шансове за изява в Лига 1 и Шампионската лига (евентуално през следващия сезон), тъй като „монегаските” наскоро се разделиха със своя нападател Гуидо Карийо, продаден в Саутхемптън.