През уикенда Олимпик Марсилия и ПСЖ завършиха наравно 0:0 в класиката на френския футбол. „Марсилци“ играха с човек повече в последните 30 минути от двубоя, но така и не успяха да стигнат до победата.

Защитникът на „ОМ“ Уилям Салиба не скри своето вълнение от страхотната атмосфера по трибуните и допълни, че неговият отбор е доволен и от спечелената точка.

„Трябва да сме реалисти и да кажем, че футболистите на ПСЖ просто са от световна класа и това е видно за всеки. Аз обаче съм изключително впечатлен от силата и емоцията на това дерби. Атмосферата по трибуните бе уникална и само човек, който е бил на "Велодром" може да ме разбере. От персонална гледна точка, смятам, че изиграх страхотен двубой. Мачът ми срещу ПСЖ бе най-силният в моята кариера досега. Успяхме благодарение на колективните усилия да спрем техните най-големи звезди. Играчи, които са най-добрите в света. Наистина се опитахме да победим, когато останахме с човек повече, направихме всичко възможно, за да спечелим мача, но не се получи. И точката е добре дошла за нас и спокойно можем да гледаме към следващите предизвикателства“, завърши Салиба, който е в състава на Хорхе Сампаоли под наем от Арсенал.