Могъщият финансово Пари Сен Жермен прилапа втората най-апетитна хапка на световния трансферен пазар, гръмнаха световните медии.

След като хвърли 222 милиона за Неймар, френският гранд със сигурност е договорил и 18-годишния суперталант от Монако Килиан Мбапе.

Какви ги върши ПСЖ?! Работата с Мбапе май е опечена

Договорката между двата френски клуба и играча е тотална и за него според различните източници ПСЖ ще плати 150 милиона плюс 30 в бонуси или 160 милиона плюс 20 в бонуси. Тъй като реализирането на бонусите е на практика сигурно, то трансферната сума става 180 милиона евро, втората трансферна сделка по размер в историята след тази за Неймар, отново привлечен от парижани.

Така само за двете суперзвезди Пари Сен Жермен плаща грандиозните 400 милиона евро от бездънната съкровищница на Катар.

Венгер се надява ПСЖ да привлече Мбапе и да се спре

Между спортния директор на ПСЖ Антеро Енрике и топагента Жорже Мендеш е имало среща, на която всичко е било договорено. Мендеш е бил натоварен от Монако да представлява клуба от Княжеството.

Мбапе избрал ПСЖ пред Реал

Подписването на договора се очаква в началото на новата седмица.

Парижани ще вземат дори още един футболист от монегаските и това е Фабиньо, извън сделката за Мбапе.

По-късно през деня чрез френското издание Le Parisien Монако опроверга, че трансферът на Мбапе в ПСЖ е факт. Други авторитетни издания, като италианското "Gazzetta dello Sport" и испанското "Marca" продължиха да държат на това, че трансферът на младока на практика е финализиран и липсват само подписите.