Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се надява трансфер на Килиан Мбапе в Монако да е последният ход на Пари Сен Жермен на пазара през летния прозорец. Според последните слухове сензацията на Лига 1 е много близо до преминаване на “Парк де Пренс”, след като буквално преди седмица парижани привлякоха Неймар от Барселона за рекордните 222 милиона евро. Венгер за пореден път заяви, че Алексис Санчес категорично не се продава, но определено би бил по-спокоен, ако ПСЖ излезе от играта.

Мбапе избрал ПСЖ пред Реал

“Не съм говорил с Насер Ал-Келайфи от много време насам, защото той беше много зает с трансфера на Неймар. Мисля, че ако се позововаме на френските вестници, то с Мбапе ПСЖ ще приключат с пазара през лятото. Не мога да ви кажа нищо за оферти към Санчес, тъй като ние не сме отворени към подобни действия и бездруго”, каза Венгер.

Трансферът на Неймар в ПСЖ привлече вниманието на футболния свят, а Венгер не остана безучастен по темата.

Арсенал без Алексис Санчес в първия мач за сезона

“Ще има последици, защото парите циркулират и се въртят. Дали парите на Барселона ще дойдат във Висшата лига? Нямам представа. Но парите са само цифри. Цифрата на качествените играчи обаче не се увеличава”, допълни френският специалист.