Епизод пореден се разигра от скандала между Неймар и Единсон Кавани в мача на Пари Сен Жермен срещу Дижон. И всички в най-богатия френски клуб се втурнаха вкупом да замазват случката при разгрома с 8:0 и да твърдят, че в съблекалнята е само цветя и рози. 

Припомняме, че в края на мача, при оформен вече хеттрик от страна на бразилеца, той взе топката да бие дузпа, а не я остави на уругваеца, който имаше нужда от още един гол, за да задмине по попадения Златан Ибрахимович. 

Това навлече бурни освирквания за Неймар от публиката, той се прибра намръщен в съблекалнята, отказа всякакви интервюта, а дори не се поздрави с Кавани. От километри си личеше напрежението, но в ПСЖ се правят на разсеяни и твърдят, че такова няма. 

"Не мисля, че Неймар беше ядосан като си тръгна. Имаше просто няколко фенове, които бяха срещу него, нищо повече. Колкото до Еди, той ще вкара още много голове за нас и ще подобри рекорда на Ибра", заяви капитанът на парижани Тиаго Силва в нескопосан опит да замаже скандала.

По подобен начин реагира и наставникът Унай Емери, който изглежда все повече изпуска съблекалнята и не може да се справи с огромното его на най-скъпите си звезди. Но и според него проблем няма, въпреки ясната демонстрация на терена.

"Кавани е нашият топреализатор и ще продължи да вкарва. Неймар сега би дузпата вместо него, но Еди ще има още много други шансове да се разпише. Тимът е по-добър с Неймар, всички си повишават нивото чрез него и печелим", сподели Емери. 

А пък съотборникът на двамата Тома Мюние директно хвърли вината за скандала на феновете. Според него, именно те са огорчили тънката душевност на струващия 222 млн. евро нападател и затова е бил намусен. 

"Може би (Неймар) е огорчен малко повече. Което е разбираемо. Не може един футболист да вкарва четири гола и собствената му публика да го освирква", изостри събитията Мюние.