Собственикът на Кардиф Сити Винсънт Тан изрази готовност да поеме в пълна степен разноските по транспортирането тялото на загиналия Емилиано Сало обратно към Аржентина, където семейството на футболиста ще може да организира погребението.

Официално в четвъртък вечерта тялото на аржентинския нападател беше идентфицирано след останките на разбилия се самолет, управляван от пилота Дейвид Иботсън. Останките на 28-годишния играч бяха единствените, които водолазите намериха изпод смачканите ламарини на летателната машина.

В последните дни от януари нападателят се превърна в най-скъпата покупка за Кардиф в цялата история на клуба, след като уелсците се договориха да заплатят 15 милиона паунда на Нант. На 21 януари полетът, с който Иботсън и Сала трябваше да прекосят Ламанша се разби в морето близо до остров Гърнси, като тялото на пилота все още не е намерено.

След като семейството на играча поне научи истината за случилото се, Винсънт Тан заяви, че ще се погрижи за транспортирането на тялото до Аржентина, докато същевременно ще съдейства за изясняването причините за катастрофата. „Нека душата на Емилиано почива в мир. Този инцидент ме нарани жестоко”, каза Тан. „Този страхотен млад мъж беше много щастлив и очакваше да бъде успешен в Кардиф, където щеше да открие нов дом и приятели.”

„Клубът ще продължи работата с разследващите власти, за да се открие как точно се стигнало до катастрофата. Ще окажем и пълна помощ на семейството на Сала. Предложихме да организираме изцяло транспортирането на Емилиано до родната Аржентина. Той ще се завърне у дома, но неговата душа завинаги остава  в нашите сърца”, добави бизнесменът.