Наставникът на Ница Патрик Виейра изненадващо се оказа намесен в дискусията около треньорския пост в Милан. Според медиите в Италия бележитият бивш полузащитник ще бъде основната резервна опция за „росонерите”.

Не е тайна, че към момента взорът на Милан е насочен преди всичко към уволнения по-рано през годината от Рома Еузебио Ди Франческо. Rai Sport твърди, че 42-годишният Виейра ще бъде първата опция, ако разговорите с италианеца не доведат до желания резултат.

42-годишният французин не е чужд нито на Серия, нито на Милан, където игра в периода 1995-1996. По-късно той носи екипите на Ювентус (2005-2006) и Интер (2006-2010). Неговата треньорска кариера стартира в младежката академия на Манчестър Сити, а първото му назначение в мъжкия футбол беше в „дъщерния” Ню Йорк Сити. През лятото на миналата година Виейра прие офертата на Ница, който е първият европейски тим в треньорската му визитка на най-високо ниво.

Сезонът му с „орлите” може да се определи като разочароващ, предвид факта, че с 3 оставащи мача до края тимът се намира на 7-о място с 52 точки и със сигурност остава извън евротурнирите за следващата кампания. Най-запомнящият се момент от престоя на Виейра дотук без съмнение бяха скандалите между него и нападателя Марио Балотели, който през януари беше продаден в Олимпик Марсилия.