Милан взе страшно ценен успех над Болоня с 2:1 в среща от 35-ия кръг в Серия А. С тази победа "росонерите" продължават борбата за зона Шампионска лига и Топ 4.

В момента на 4-ата позиция в таблицата е Аталанта (62 т.), като Милан е на три пункта зад бергамаските (38 т.) три кръга преди края. Болоня остава 15-ти с 37 точки, на 5 пункта над зоната на изпадащите.

Испанецът Сусо (37') даде преднина на домакините на "Сан Сиро", а Фабио Борини (67) удвои след лошо изчистване на топката отстрана на вратаря на Болоня след малко повече от час игра. . Матия Дестро (73) намали изоставането на Болоня 17 минути преди края на двубоя, но това не бе достатъчно за тях да вземат нещо от гостуването си в Милано.

Милан завърши срещата с човек по-малко, след като Лукас Пакета бе изгонен от игра след два жълти картона. 

Милан започна силно и в 9-ата минута Хакан Чалханоолу стреля опасно от границата на наказателното поле. Ударът на турчина бе насочен в горния ляв ъгъл на вратата зад Лукаш Скорупски, но стражът успя да протегне ръка и да избие в ъглов удар. В 27-ата минута гол на Родриго Паласио бе отменен заради засада. Бившият футболист на Интер бе зад гърба на защитата на "росонерите". 

Милан притисна съперника си за нов гол в началото на втората част. В 60-ата минута Чалханоолу напусна терена принудително, след като получи разтежение. Мястото му в игра бе заето от Фабио Борини. Именно италианецът бе човекът, който удвои преднината на "росонерите" седем минути по-късно.

7 минути по-късно Лукас Пакета стреля от въздуха от около 25 метра. Скорупски отби лошо на крака на Борини, който от няколко метра не сбърка за 2:0.

Болоня вкара почетен гол в 73-ата минута. Тогава Никола Сансоне вкара топката в наказателното поле, което създаде хаос за бранителите на Милан. Най-съобразителен бе Матиа Дестро, който овладя и от границата на вратарското поле оформи крайното 2:1.

Милан - Болоня 2:1

1:0 Сусо 37'

2:0 Фабио Борини 67'

2:1 Матиа Дестро 72'