Пари Сен Жермен записа пета поредна победа в Лига 1, и вече има съкрушителните 57 точки начело в класирането.

Парижани се наложиха с 1:0 като гост на Тулуза в 21-я кръг, като противникът с нищо не показа, че се бори за оцеляването си във френския елит.

Напротив, Тулуза бе по-дейният отбор през първото полувреме, и създаде повече положения. Домакините продължиха да играят като равен с равен с гранда и през второто полувреме, но един миг невнимание стигна на Златан Ибрахимович.

Именно Ибра реализира единственото попадение в мача, в 73-та минута, с глава, след центриране от корнер, отклонено от Давид Луис.

ПСЖ спечели три точки, но загуби двама футболисти в хода на мача. Хавиер Пасторе изигра едва 16 минути в първия си двубой като титуляр от октомври месец насам. Маркиньос също напусна с травма в адукторите след час игра.

Бен Йедер бе най-опасният играч на Тулуза и в 36-та минута нацели греда. В края на първото полувреме домакините имаха и претенции за дузпа, но нарушението бе пред границата на наказателното поле, показаха повторенията.

Второто полувреме предложи по-малко емоции от първото, но поне падна едно попадение. Останаха още съмнения, за позицията на голмайстора Ибрахимович при гола, но той бе зачетен.

С много усилия и минимални положения, Пари Сен Жермен за пореден път взе своето, макар да загуби Пасторе и Маркиньос.

ПСЖ е допуснал и само един гол в последните си шест мача за първенство.