Бившият тим на Димитър Бербатов Монако не успя да отбележи гол в домакинството си на Лил и двубоят на "Луи Втори" завърши при нулево равенство, от което определено по-доволни могат да са гостите. 

"Монегаските" имаха няколко шанса да се разпишат, но нападателите им не показаха острота и умения пред гола, което в крайна сметка се отрази в "суха мрежа" на Лил. "Кучетата" също имаха своите шансове, но в крайна сметка вратарят на Монако Даниел Субашич се справи. 

Домакините тръгнаха от началото да търсят успеха, но бяха спирани от защитата на противника. Все пак в 13-та минута дойде и първият сериозен шанс за тях. Тогава Гуидо Карийо се оказа на стрелкова позиция зад защитата, но изстрелът му беше спасен от Винсент Енеяма. 

Малко след това и Рикардо Карвальо имаше шанс да се разпише, но неговият удар мина на няколко сантиметра встрани от вратата. След тези шансове за домакините мачът се превърна в равностойна битка и положенията намаляха драстично. 

Все пак "монегаските" имаха още един шанс да се разпишат преди почивката, когато Жоао Моутиньо от пряк свободен удар прати топката в сглобката, но Енеяма показа невероятен рефлекс и изби. 

Малко след почивката дойдоха и първите шансове за Лил в този мач. Първо в 47-та минута Баптист Гийом стреля опасно, но Субашич изби, а три минути след това отново нападателят на Лил се озова сам срещу Субашич, но хърватинът пак спаси виртуозно. 

В средата на втората част дойде и куриозен момент, когато реферът изгони Мунир Обади от състава на Лил, но след консултация с помощниците си отмени това решение. Малко след това дойде и най-чистият шанс за Монако след почивката. 

Тогава в 77-та минута Рикардо Карвальо получи страхотна топка на около 5-6 метра от голлинията и стреля силно с глава. Винсент Енеяма обаче показа отново котешки рефлекс и изби. 

В края шансовете бяха за Лил. Софиан Буфал и Тайо от състава на "кучетата" обаче или не успяха да намерят очертанията на вратата, или Субашич беше на мястото си. Така мачът завърши при нулево равенство. 

След този развой "монегаските" излизат временно на върха с четири точки, но преди всички останали мачове от кръга. Лил пък взе първата си точка, след като в първия кръг падна от шампиона ПСЖ.