Монако стартира по най-добрия начин в новото френско първенство, след като успя да обърне от 0:1 до 2:1 при гостуването се на Алианц Ривиера своя местен съперник от Лазурния бряг Ница.

Ница откри резултата, благодарение на Валер Жермен, който е преотстъпен именно от Монако. Това не му попречи да открие още в 7-ата минута с плътен удар с десния крак.

Малко по-късно започна каръкът с контузии и за двата отбора. В 27-ата минута по тази причина Пасалич от Монако бе сменен с Бернардо Силва. Четири минути по-късно пътя към съблекалните пое и капитанът на Ница Матийо Бодмер, сменен от Кевин Гомис.

В 36-ата минута и вратарят на Ница Пуплен се контузи и бе сменен принудително. Това не бе всичко – в 43-ата Ел Шарауи смени контузения Дирар в състава на Монако.

В самия край на полувремето Бокали от Ница получи втори жълт картон и остави своите в начален състав.

През втората част монегаските осъществиха обрата с човек повече.

Най-напред Бернардо Силва в 51-ата минута с хубав удар изравни – 1:1.

В 62-ата минута Курзава в два такта с глава успя да натика топката в мрежата, след като преди това Ел Шарауи не успя да нанесе добър удар.

В самия край Ница можеше да стигне до изравняване, но пропусна и Монако тръгна с важна победа в дербито на Лазурния бряг с 2:1.