Новакът Газелек Аячо изненада неприятно Монако насред неговия "Луи Втори" в мача между двата тима от 20-ия кръг на Лига 1. Двубоят завърши наравно 2:2, но гостите от Корсика водеха с 2:0 до почивката и бяха доста близо и до успеха, но се задоволиха и с точката. 

Халед Бутаиб и Джон Чибумбу се разписаха за новаците през първото полувреме, но Фабиньо от дузпа и ветеранът Рикардо Карвальо възстановиха равенството в уж лесното домакинство на "монегаските". То се запази и до края. 

Мачът започна с леден душ за домакините. Още в 9-та минута страхотен пробив на Исиага Сила завърши с перфектно центриране в наказателното поле на Монако, където Халед Бутаиб беше оставен непокрит и се разписа за 1:0 с глава. 

Домакините трудно се отърсиха от този удар и отправиха първия си изстрел към противниковата врата едва в 23-та минута. Но тогава Гуидо Карийо беше прекалено неточен и не затрудни стража на корсиканците. 

Играчите на Газелек Аячо не се предадоха, а напротив - нанесоха още едно "кроще". В 31-та минута Мохамед Ларби намери перфектно Джон Чибумбу и той нямаше как да сбърка на празна врата - 2:0 и "Луи Втори" беше в шок. 

При този резултат дойде и почивката, а след подновяването на играта домакините се втурнаха лудо напред. И постоянството им даде доста ранен резултат. В 50-та минута "монегаските" получиха дузпа за нарушение на Чибумбу и от бялата точка Фабиньо беше безпощаден - 1:2. 

Последва още по-мощен натиск на Монако, но Жоао Моутиньо пропусна, а Гуидо Карийо в 61-та минута тресна и гредата след перфектно центриране на Набил Дирар от фланга и удар с глава. 

Но този натиск просто нямаше как да не доведе до изравняване и това стана факт в 73-та минута. Тогава след центриране от корнер вратарят на Газелек Аячо направи детинска грешка при излизането си и позволи на Рикардо Карвальо да се разпише с глава от около 10-ина метра. 

До края "монегаските" бяха изключително активни, но натискът им вече беше безплоден. Така двата тима трябваше да се задоволят само с по точка, което направи актива на домакините 33 точки, с което те отстъпиха втората позиция. Газелек Аячо е 12-и с 25 точки и е все по-далеч от опасната зона. 

Резултатите от съботните мачове във Франция: 

Лион - Троа 4:1

Монако - Газелек Аячо 2:2

Анже - Каен 2:0

Рен - Лориен 2:2

Реймс - Тулуза 1:3

Монпелие - Бордо 0:1