Лион поднесе най-добрия подарък на феновете си за откриването на новия стадион "Стад де Люмиер". "Хлапетата" изиграха първия си официален мач в новия си дом и в него победиха аутсайдера Троа с 4:1. 

А освен емоции, частичен обрат и интересни моменти, този двубой предложи и изключително красиви попадения и няма как да не се е харесал тотално не само на домакинските фенове, а на всички, които са гледали двубоя. 

Мачът започна с натиск на домакините, които стигнаха до пропуск на Кристоф Жале още в 7-та минута. Но в 18-та падна и първото попадение, с което Лион зарадва публиката на новия си стадион. 

Негов автор беше любимецът на феновете Александър Лаказет, който се разписа след самостоятелна атака с хубав удар отдясно в наказателното поле в далечния ъгъл на вратаря и резултатът стана 1:0. 

Троа имаше шанс да изравни в 27-та минута, но не го оползотвори, а в 28-та минута Самюел Юмтити със задна ножица стреля перфектно, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. Така при гол аванс за Лион дойде и почивката. 

След нея гостите изравниха с едно от най-красивите попадения през сезона. В 68-та минута Фабиен Камю с прекрасен изстрел, който прехвърли вратаря, направи резултата 1:1, а това попадение заслужи аплодисментите и на домакинските фенове. 

Но това равенство не се задържа дълго. В 72-та минута Рашид Гезал с не по-малко красив гол върна нещата в нормалния им ход и отново даде преднина на "хлапетата". Това пречупи окончателно Троа и до края гостите инкасираха две други попадения. 

Първо в 80-та минута Жордан Фери с прекрасен шут от границата на наказателното поле отбеляза истински шедьовър, за да направи 3:1, а в 93-та минута и Клаудио Бовю се разписа с хубаво изпълнение, за да оформи крайното 4:1. 

Така Лион събра 29 точки и временно е на шестата позиция преди изиграването на останалите двубои от 20-ия кръг на Лига 1. Троа остава на дъното и след 20 кръга продължава да е без победа и само с 8 точки в актива си, което предопределя съдбата му.