Монако се изкачи на втората позиция във френската Лига 1, но изпусна да има преднина пред преследвача Анже. "Монегаските" не можаха да победят тоталния аутсайдер в първенството Троа и на практика му подариха точка. 

Двубоят завърши наравно 0:0, а гостите от Княжеството играха почти през целия мач с човек повече. Те изпортиха и дузпа в началните минути на двубоя и логично могат да съжаляват много повече за изпуснатите три точки. 

А мачът започна по мечтан начин за гостите. Още в третата минута Муамаду Дабо беше изгонен от състава на Троа за нарушение в наказателното поле и реферът впоследствие даде и дузпа. От 11-те метра обаче Ласина Траоре подходи прекалено несериозно и слабият му удар беше уловен от вратаря. 

Последваха силни минути за играчите на Монако, като те искаха и втора дузпа в 12-та минута, но тогава съдията не даде такава, като тази ситуация изглеждаше доста по-чиста от първата. 

До почивката "монегаските" имаха още два шанса да се разпишат, но Ласина Траоре се скъса да пропуска и в крайна сметка попадения през първата част не паднаха и всичко трябваше да се реши след подновяването на играта. 

Тогава играчите на Монако отново бяха по-активни, но пак не можаха да се разпишат. Те треснаха и гредата в 54-та минута, а в края Стефан ел Шаарауи и Набил Дирар изпуснаха невероятни шансове сами срещу вратаря. 

Домакините можеха да се разпишат при една контра в последните секунди, но и те не успяха да го сторят и завършват полусезона без победа. Така те станаха единственият отбор в елита на Франция, който не е успявал да запише успех през есенното завъртане на първенството. 

Така Монако събра 32 точки и е втори преди изиграването на мача на Анже. Троа пък си остава твърдо закотвен на дъното, но прибави поне още една точка към актива си и вече е с 8, но е прекалено далеч от спасителния бряг и може да се брои за сигурен изпадащ. 

Резултати от съботните мачове във Франция: 

Каен - ПСЖ 0:3

Троа - Монако 0:0

Бастия - Реймс 2:0

Лориен - Нант 0:0

Гингам - Рен 0:2

Тулуза - Лил 1:1