Пари Сен Жермен се наложи с 3:0 при гостуването си на Каен в мача от 19-я кръг на Лига 1. Точни за успеха на парижани бяха Златан Ибрахимович и Анхел ди Мария, който се разписа на два пъти. Така съставът на Лоран Блан продължава да е без загуба от началото на сезона.

Отборът ПСЖ имаше смазващо превъзходство през всичките 90 минути на срещата. Ибра и компания контролираха мача, като почти не оставиха възможност на съперника си да създаде атака.

А след 16 минути игра ПСЖ излезе напред в резултата. След центриране в наказателното поле на Каен, се получи разбъркване, топката бе лошо изчистена от бранител на домакините, така стигна до Анхел ди Мария, който се разписа за 1:0.

Като по чудо ПСЖ не увеличи аванса си в 24-ата минута. Златан Ибрахимович отправи удар със задна ножица, топката рикошира в напречната греда, но не успя да мине голлинията.

В 38-ата минута именно шведската перла в състава на гостите покачи на 2:0. След мощен удар зоната пред дъгата на наказателното поле Ибра разстреля Веркутр за 2:0.

След почивката, в 50-ата минута резултатът стана класически. Максуел центрира от ляво, Лукас свали с глава към Ди Мария, който с премерен удар от близка дистанция направи 3:0.

В 68-ата минута хубаво разиграване на парижани завърши с удар на Ибрахимович, който обаче срещна десния стълб на Веркутр. При тази ситуация бе маркирана засада.

В 76-ата минута Лавеци се откъсна сам срещу вратаря, но не съумя да се разпише. Като в тази ситуация останаха съмнения и за засада. Малко след това домакините от Каен претендираха за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Орие, но главният рефер прецени, че няма основания да отсъди такава.

В 83-ата минута главният рефер отсъди дузпа в полза на Каен. След съприкосновение между Тиаго Силва и Анди Делор, реферът прецени, че бранителят е избутал домакинския играч и посочи бялата точка. Останаха обаче съмнения в коректността на реферското решение. Зад топката застана Анди Делор, чийто удар обаче бе отразен от Кевин Трап.

Така в таблицата Пари Сен Жермен е безапелационен лидер с 51 точки, а Каен е 4-и с 30 пункта.