Тулуза и Монако направиха изключително интересен мач, но не можаха да излъчат победител в здравата битка помежду си от третия кръг на френската Лига 1. Двата тима предложиха много емоции на зрителите, но завършиха само 1:1. 

Домакините поведоха преди почивката с гол на Тонго Думбия, но през втората част "монегаските" изравниха чрез Томас Лемар и в крайна сметка точките бяха поделени. 

Мачът започна с положение за Монако, но Гуидо Карийо пропусна да открие в 13-та минута. Десет минути след това дойде моментът за домакините, които откриха чрез Думбия. Той беше на точното място в точното време, за да прати топката в мрежата от близка дистанция и Тулуза да поведе с 1:0. 

До почивката "монегаските" можеха да изравнят чрез Стефан ел Шаарави, но изстрелът на италианеца не намери целта в 39-та минута. След почивката домакините опитаха да си подковат успеха, но голмайсторът Думбия в 51-та минута и особено Мартин Брайтвайт в 58-та, който пропусна на празна врата, ги лишиха от тази възможност. 

И тази тяхна аристократичност беше наказана. В 66-та минута Томас Лемар направи самостоятелен пробив и изстреля снаряд от границата на наказателното поле, който не остави шанс за реакция на вратаря и топката се оплете в мрежата му за 1:1. 

До края и двата тима имаха положения, но те не бяха толкова чисти и в крайна сметка трябваше да се задоволят с равенството. След него Тулуза има четири точки от три мача и е в средата на таблицата. Монако е с точка повече, но се отдалечава полека-лека от челните позиции, като засега е осми. 

Резултатите от съботните мачове във Франция:

Лион - Рен 1:2

Тулуза - Монако 1:1

Бастия - Гингам 3:0

Газелек Аячо - Анже 0:2

Нант - Реймс 1:0

Ница - Каен 2:1