Лион допусна още една издънка в преследването на челните позиции във френския шампионат. "Хлапетата" паднаха малко изненадващо на своя "Стад Жерлан" с 1:2 и остават само с един успех от три двубоя от старта на Лига 1. 

Педро Енрике откри за гостите, но почти веднага Набил Фекир изравни резултата. В крайна сметка, домакините допуснаха още един гол след почивката, дело на Мехди Зефан и останаха с празни ръце. 

Мачът започна във вихрено темпо и двата тима си размениха два бързи гола в началото. Гостите от Рен първи се радваха, след като откриха резултата още в 7-та минута. Тогава Мехди Зефан намери перфектно Педро Енрике в наказателното поле и той нямаше как да сбърка за 1:0. 

Но домакините намериха бърз отговор на това попадение. Набил Фекир стреля от дистанция, топката рикошира и се оплете в мрежата на вратаря на Рен и резултатът беше изравнен в 12-та минута. 

До края на полувремето мачът се превърна в здрава битка, като и двата тима се стремяха предимно да не грешат. В крайна сметка тактиката им даде резултат и повече попадения до почивката не паднаха. 

Но веднага след подновяването на играта дойде и леденият душ за феновете на "Жерлан". Първо Александър Лаказет пропусна страхотен шанс в 54-та минута за Лион, а само две минути след това Рен поведе. 

Тогава Мехди Зефан пое топката на границата на наказателното поле и с брилянтен шут в далечния ъгъл не остави шанс на вратаря на домакините да реагира и тимът му поведе с 2:1. 

До края Лион опита да стигне поне до частичния обрат, но усилията на нападателите му не дадоха никакъв резултат. Фекир и Лаказет пропиляха шансовете и в крайна сметка гол не падна. Така Рен взе трите точки и вее има шест в актива си. Лион остава с четири и е в долната част на таблицата.