Италианският национал Марко Верати сподели, че няма намерения да напуска Париж дори след края на престоя си в ПСЖ. Полузащитникът пристигна в тима от френската столица през 2012 години от Пескара. Любопитно е, че Верати все още няма изигран мач в Серия А, защото по това време „делфините“ се състезаваха в Серия Б.

„Париж ми даде всичко от футболна гледна точка. Имах възможността да играя със и срещу страхотни играчи в страхотни мачове. Точно това исках повече от всичко“, сподели 28-годишният играч за France Bleu.

„Влюбих се в ПСЖ и поради тази причина винаги се опитвам да давам максимума от себе си, да оправдавам доверието към мен. Бях малко момче, което пристигна от малък италиански град, а тук ми дадоха всичко. Моите деца се родиха тук. Най-добрите години на един човек са малко след навършването на пълнолетие и аз ги изживях в Париж. Страхотно е, защото станах мъж, срещнах любовта в Париж. Всичко, което преживях тук, са незабравими спомени за мен. Животът след футбола? Все още имам време да помисля. Знам със сигурност, че винаги ще се стремя да остана в Париж“, допълни Верати.