Отборът на Нюкасъл вече се подготвя за сериозно подсилване, след като вече са собственост на консорциум от Саудитска Арабия. По-рано се писа, че финансовите анализатори са изчислили, че „свраките“ ще могат да похарчат над 200 милиона паунда за укрепване на отбора си през следващите три години, без да нарушават правилата за финансов феърплей.

Сега италианското издание „CalcioMercato“ съобщава, че от Нюкасъл са се насочили към нападателя на Пари Сен Жермен Мауро Икарди. „Свраките“ обаче могат да се изправят срещу ожесточена конкуренция за аржентинския нападател, като Тотнъм и Ювентус също се интересуват.

Икарди се присъедини към ПСЖ под наем през 2019 година, след като вкара 124 гола в 219 мача за отбора на Интер. Във френската столица той обаче се сблъска с ожесточена конкуренция в лицето на Неймар, Килиан Мбапе, Лионел Меси и дори Единсон Кавани, преди последният да премине в Манчестър Юнайтед.

Въпреки че не получаваше твърде много игрово време, Икарди реализира 36 гола в 72 мача.

Нюкасъл понастоящем е 19-и във Висшата лига и има налични три опции за нападението си - Калъм Уилсън, Жоелинтон и Дуайт Гейл, така че се очаква „свраките“ да засилят атакуващите си възможностите в следващите трансферни прозорци.