Звездата на Пари Сен Жермен Марко Верати за пореден път настоя, че никога не е искал от ръководството на клуба да бъде продаден в Барселона. Италианският национал заяви, че не е останал във френския гранд заради парите, а е послушал съвета на Златан Ибрахимович.

През лятото Барса усилено искаше 24-годишния играч в редиците си, но в крайна сметка той не просто остана в ПСЖ, а днес играе редом с отмъкнатия от каталунците Неймар срещу историческите 222 милиона евро.

Верати: С Мбапе и Неймар ще спечелим Шампионската лига

„Ако трябва да бъда честен, аз съм амбициозен и за първи път, откакто играя тук, си зададох въпроса дали трябва да остана. Шефовете ме увериха за проекта и техните амбиции. Да спечеля нещо с ПСЖ винаги ще бъде различно в сравнение с всичко друго, аз съм щастлив тук”, каза Верати.

„Вярно е, че миналия сезон имаше сложни моменти, тъй като от нас се очакваше да спечелим всеки възможен турнир, ала трябваше да се справяме с опоненти, които бяха повече отбор от нас.”

През лятото Верати се раздели с доскорошния си агент Донато Ди Кампли, който често се караше публично с клубната управа. По съвет на Златан Ибрахимович той вече е представляван от небезизвестния Мино Райола. „Вече познавах Райола, защото той е агент на Ибрахимович. Единственото, което поисках от него, е да спра да бъда по заглавията на вестниците. Той има опит и добри взаимоотношения с клубовете. Златан ми го препоръча. В живота и футбола всеки път, когато съм послушал Златан, съм взимал вярното решение.”

ПСЖ вдига двойно заплатата на Верати

„Ситуацията бе станала много трудна, защото всяка сутрин се будех и четях по вестниците неща, които не бях казал, а после виждах как моят агент изказва твърдения, с които не бях съгласен. Не можех да разбера какво се случва. Беше тежко, защото Ди Кампли ми беше като баща. Надявам се с времето да изградим обратно една нормална връзка.”

„Не е вярно, че съм искал от клуба да си тръгна. Когато дойде новият спортен директор Енрике, аз тъкмо се връщах от ваканцията си, за да разбера как точно стоят нещата. Още след първата среща казах, че ще остана, а това бе преди трансферите на Неймар и Килиан Мбапе. Хората си мислят, че останах само заради парите, но те бъркат. Имаше клубове, които щяха да платят 100 милиона евро за мен и ми гарантираха по-висока заплата. Истината е, че Неймар щеше да взима повече пари в Манчестър Сити или Челси, но избра ПСЖ. Очевидно проектът го убеди, точно както стори с мен”, заключи Верати.