С хеттрик на Килиан Мбапе Пари Сен Жермен победи Монако с 3:1 в последен мач от 33-тия кръг на френското футболно първенство.

Парижани, които по-рано през деня спечелиха осмата си титла във Франция след равенството между преследвача Лил и Тулуза, се забавляваха на терена и логично стигнаха до изразителен успех за радост на зрителите, изпълнили трибуните на "Парк де Пренс".

Първата опасност дойде пред вратата на Пари Сен Жермен, но Лопес пропусна да накаже Ареола в 7-ата минута на срещата.

Вратарят на Монако Даниел Субашич получи травма в 13-ата минута на срещата и беше заменен от Беналио.

Тулуза помогна на Пари Сен Жермен за титлата

Мбапе откри резултата още в 15-ата минута, когато надбяга бранителите на Монако и от близка дистанция бе точен. Младият французин покачи на 2:0 в 38-ата минута, завършвайки с техничен удар подаване на Дани Алвеш, а 10 минути след почивката реализира за трети път, отново след пас на Алвеш. Мбапе пропусна и други изгодни възможности пред вратата на съперника.

Предрешили изхода на срещата, домакините свалиха доста оборотите и това даде доста шансове на Монако. Гостите обаче пропускаха шансовете си, но все пак след грешка в отбраната на парижани Головин се разписа в 80-ата минута, реализирайки почетното попадение за отбора си.

Къде е Пари Сен Жермен?

Пет кръга преди края на сезона в Лига 1 ПСЖ има 84 точки, с 19 повече от втория Лил, който е с 65. Монако е на 16-о място с 32 точки.

В игра за парижани се завърна бразилският нападател Неймар, който от януари до сега лекува контузия в глезена.

Шампионите на Франция играха в мача с Монако със специални фланелки със стилизирано изображение на Нотр Дам на предната им страна. По-рано тази седмица символът на Париж бе обхванат от огромен пожар и голяма част от него изгоря.