Изненадата на кръга бе в Тулуза, където едноименният тим направи 0:0 на Лил и по този начин направи френския хегемон Пари Сен Жермен шампион на Франция за осми път в своята история. Така „кучетата” останаха втори с 65 точки, на 16 зад лидера ПСЖ, като до края на сезона във Франция има още пет кръга (15 възможни за печелене пункта).

Донякъде дори домакините могат да съжаляват, че не взеха победата, тъй като имаха значително по-чистите положения през първата част, когато Джими Дурмаз и Матийо Досеви пропуснаха да вкарат. През второто полувреме Лил откри резултата, но голът след намесата на ВАР бе отменен. Тиаго Мендеш реализира гол, който бе много спорно отменен за игра с ръка.

В 83-ата минута пък Аарон Исека Лея разтресе гредата на Лил, като гол отново нямаше.

В друг мач тимът на Нант постигна знакова победа в 33-ия кръг, надвивайки с 3:2 на своя „Стад льо Бужоар” гостуващия Амиен. Калифа Кулибали вкара два гола за успеха за „канарчетата” (49’ и 55’), а Валентен Ронжие направи 3:0 в 59-ата. Все пак Амиен опита да отговори на опонента, а Хуан Отеро намали в 62-ата, след което Чеик Тимите направи 2:3, но за повече не стигнаха силите на гостите при гостуването си.

По този начин Амиен остава да е здраво въвлечен в борбата за оцеляване във френската елитна дивизия, след като има 32 точки и е 17-и, на пет пред 18-ия Дижон. Нант пък се изкачи до 13-ото място и вече е с 40 точки, като все още мястото му в елита на Франция не е сигурно.