Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино е фаворит за поста на нов постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед, но Реал Мадрид може да развали плановете на „червените дяволи“, твърди „Sport“. Очакванията са аржентинецът да се раздели с парижани след края на сезона, като Зинедин Зидан може да го замени.

Въпреки че има 13 точки преднина на върха в Лига 1, не всичко е наред в клуба от френската столица и ултрасите на ПСЖ изразиха недоволството си от представянето на тима по-рано този месец, като организираха протест преди първия 1/8-финален мач срещу Реал Мадрид (1:0). Отборът на Почетино обаче отпадна и от Купата на Франция.

На „Олд Трафорд“ смятат, че Почетино е точният човек, който да застане начело от лятото, когато Ралф Рангник ще стане консултант в клуба. По-рано този месец в Англия писаха, че играчите на „червените дяволи“ искат именно аржентинеца за своя следващ мениджър.

В същото време обаче, президентът на Реал Флорентино Перес обмисля да освободи Карло Анчелоти след края на сезона. Италианецът се завърна в клуба през миналото лято след шест години отсъствие, след като беше избран за наследник на Зидан и пристигна от Евертън.

Въпреки че столичани са на първо място в Ла Лига с шест точки аванс пред втория Севиля, на „Сантиаго Бернабеу“ обмислят бъдещето на Анчелоти и имат основен кандидат за негов наследник. Твърди се, че Перес е почитател на Почетино, който има интерес да го доведе в испанската столица.

„Diario Sport“ твърди че самият Почетино желае да се премести в испанската столица и съжалява, че отказа на клуба през лятото на 2018 година, когато това реши да покаже лоялност към предишния си клуб Тотнъм.

Изданието допълва, че аржентинецът вече е отхвърлил възможността да поеме Юнайтед именно заради интереса към него от страна на Реал Мадрид. Ако Почетино наистина реши да приеме да поеме Реал, то новият главен изпълнителен директор на Ман Юнайтед Ричард Арнолд ще се опита да доведе на „Олд Трафорд“ Ерик тен Хаг от Аякс, а също така може да отмъкне и мениджърът на Тотнъм Антонио Конте, който също се очертава като кандидат за поста.