Унай Емери, който ще напусне Пари Сен Жермен след края на този сезон, призна, че една от основните причини, поради която Неймар е напуснал Барселона е Лионел Меси. Испанският специалист разкрива, че „една от причините, заради която Неймар е напуснал Барселона е, защото играта на отбора е напълно насочена към Меси и Неймар е бил прунден да работи за него“.

"Един ден Хорхе Валдано ми даде един списък. Той беше за това кой е лидерът в големите отбори в Европа. В Барселона например това е Лионел Меси, в Реал Мадрид това е Флорентино Перес, в Манчестър Сити е Хосеп Гуардиола, а в Ателтико Мадрид е Диего Симеоне“, сподели Емери в интервю за списанието „The Tactical Room“.

„В някои случаи лидерът е президент, друг път е играч, като всеки един действа като лидер по различен начин. Разбирам кога аз съм лидер и кога не съм. Във всеки клуб трябва да знаеш каква роля имаш“, добави испанският специалист.

„Според мен лидерът в ПСЖ е Неймар. Или за да съм по-точен, лидерът ще бъде Неймар. Той в момента все още се развива. Той пристигна в ПСЖ, за да бъде лидер и да натрупа опита, който да го превърне в следващия №1 в света. Това е процес, който има нужда от още малко време. Ако в Манчестър Сити шефът е Хосеп Гуардиола, то в ПСЖ това е Неймар", продължи той.

Унай Емери също така призна, че отношенията му с Неймар не са били напълно добри.

„Целта ми беше да направя щастлив Неймар. Аз бях първият, който исках той да бъде щастлив. Имах много разговори с него. Някои неща не проработиха, но други бяха много успешни“, каза още треньорът.